Plog #1

De allereerste plog! Toen ik die term de eerste keer voorbij zag komen, moest ik even opzoeken wat het eigenlijk betekent. Het is een samenstelling van ‘photo’ en ‘blog’. Eens iets anders dan alleen tekst. Met vooral foto’s en een kleine beschrijving geef ik je een inkijkje in mijn leven. Aan de fotografie skills wordt gewerkt, maar een mens moet ergens beginnen… 😉 Veel plezier bij het lezen van dit fotodagboek!

Goodmorning! De wekker gaat om 06.00 uur, ik mag wakker worden met dit prachtige uitzicht. Heerlijk, even wat bewolking en koelte in de reeks van warme dagen. Ik voel het meteen kriebelen om een lekkere ochtendwandeling te maken. Toch niet gedaan. Mijn man Jur heeft een drukke dag voor de boeg en hij komt pas laat thuis. Ik wil de dag dus graag samen starten en een lekker ontbijtje voor hem maken. De natuur wacht gelukkig wel!

Terwijl Jur nog slaapt, drink ik vast een groot glas sole op de nuchtere maag. Hoewel ik weet dat het heel goed is, doe ik het eigenlijk nooit. Oeps… Er is altijd dat lonkende kopje thee om ’s ochtends lekker rustig mee op te starten. Heerlijk vind ik dat! Ik neem mezelf voor om sole drinken weer onderdeel van mijn ochtendroutine te maken. Dag één? Check!

Het zonnetje is inmiddels tevoorschijn gekomen. Hoewel ik niet zo van de warmte houd, vind ik het zó fijn om buiten de was op te hangen. Instant zen-momentje, ik kom er altijd helemaal van tot rust. Vandaag staat trouwens in het teken van huishouden. Wasjes draaien, weekmenu samenstellen, boodschappen doen, alle regeldingen die deze week op de to do list terecht zijn gekomen… We hebben een druk weekend voor de boeg. De hele familie komt klussen bij ons nieuwe huis en ik wil natuurlijk een lekkere lunch voor ze op tafel zetten. De mogelijkheden zijn helaas beperkt, want: verbouwing. Een provisorische maaltijd dus! Ik heb uiteindelijk gekozen voor een vullende soep en speltpasta met diverse toppings, zodat iedereen zijn eigen pastasalade kan samenstellen.

Geen ontbijt vandaag! Ik probeer pas te eten als mijn lichaam het signaal daarvoor geeft: een knorrende maag. Op een rustige dag als vandaag verbruik ik minder energie en is mijn eerste maaltijd dus de lunch. Een groen soepje van broccoli en courgette, boordevol mineralen en vitamines. Blokje geitenkaas erin, hmm… Ik zit lekker buiten aan de steigerhouten tafel, even een kwartiertje van de zon genieten. Hallo vitamine D! 

Package delivery! Een nieuw rolgordijn voor de slaapkamer. Die is kapot en nu het ‘s avonds zo lang licht is, merken we echt dat dat impact heeft op onze slaap. Met dit nieuwe gordijn is het straks weer helemaal donker, goed voor de melatonine aanmaak. Maar poe, ga ik dit meteen installeren? In ons kleine tijdelijke huisje neemt zo’n grote doos nogal wat kostbare ruimte in. Ik ruim ‘m dus graag uit de weg, maar…

er is ook een nieuw boek bezorgd! Ik zwicht: even een paar bladzijden lezen voor ik de deur uit moet. Het is het boek ‘Heel je ogen, heel je leven’ van Karin Hogenboom. Zij is expert op het gebied van natuurlijke oogheling en heeft al vele mensen van hun bril en lenzen af geholpen. Haar vorige boek heb ik ook gelezen. Ik heb de kennis toegepast (er is een grote overlap met hormonen in balans brengen) en dat heeft echt verschil gemaakt! Ik heb niet tot nauwelijks meer last van mouches volantes (floaters). Als je openstaat voor een alternatieve kijk op oogzorg, is dit zeker een aanrader.

Boek dicht en tijd om op pad te gaan! Ik steek de IJssel over, zodat ik speciaal naar een biologische kwekerij kan. Wat is het heerlijk om hier te zijn, ik ben helemaal in mijn element. Het liefst zou ik tien wagentjes volladen, maar ik moet nog even geduld hebben tot we met onze nieuwe tuin aan de slag kunnen. Ik houd me aan de boodschappenlijst: bessenstruiken, aardbeienplantjes, bloemenzaad, kamperfoelie, aanplantgrond en bemesting. De struiken zijn voor mijn ouders, een witte en rode aalbes als cadeau voor hun 37e trouwdag. Aangemoedigd door een voorbijganger kon ik het niet laten om alvast een rode bes te proeven. Conclusie: ze zijn heerlijk! Volgend jaar kom ik zeker terug om deze struiken ook voor mezelf te kopen.

Met het pontje de rivier over, terug naar ‘onze kant’. Ik vind dat stiekem altijd zo’n leuk uitje, vooral met dit zomerse weer erbij. Ik maak vaak genoeg de korte overtocht, maar kies er steeds weer voor om er bewust van te blijven genieten. The key to a happy life!

Laatste actiepunt van de dag. Ik doe boodschappen voor mijn ouders en breng die bij ze langs. Wat blijkt? Mijn twee zusjes en een zwager zijn er ook. Gezellig! En wat een luxe: ik mag aanschuiven bij het avondeten. Daar zeg ik geen nee tegen. Jur is vanavond pas laat thuis en om met deze warmte nog een gezonde maaltijd voor mezelf te koken… Een gezellige familieavond volgt. Buiten eten, lekker lang tafelen, bijkletsen en verse aardbeien plukken voor het toetje. 

Waar ik de dag begon met een mooi uitzicht, zo eindig ik ‘m ook. Een prachtige zonsondergang! Dat kopje thee dat ik vanmorgen heb overgeslagen, zet ik alsnog. Even lekker op de bank met een tijdschrift. Weekend!

Liefs,
Froukje