Lieve vrouw, jij bent wauw!

Internationale Vrouwendag. Of misschien ken je ‘m als International Women’s Day, wordt hier in Nederland ook vaak gezegd. Elk jaar staat 8 maart in het teken van strijdbaarheid en solidariteit. Sinds 1911 vieren we op deze dag wereldwijd wat we als vrouwen bereikt hebben, creëren we bewustwording over de gelijkheid van vrouwen én wat er op dat vlak nog te winnen valt. Wereldwijd stilstaan bij vrouw zijn, hoe krachtig is dat!

Jij prachtige vrouw

Op mijn Instagram pagina deelde ik vandaag een bericht dat in het teken stond van Vrouwendag. Kort maar krachtig. En iets wat ik hier ook graag met je deel. Want lieve vrouw, jij bent wauw!

Jij prachtige vrouw

Je bent waardevol

Je bent sterk

Je bent uniek

Je bent precies goed zoals je bent

En zijn we dat niet allemaal?

Wij prachtige vrouwen

Wij zijn waardevol

Wij zijn sterk

Wij zijn uniek

Wij zijn precies goed zoals we zijn

Wij! Wij prachtige vrouwen! Iets waar volgens mij dé sleutel naar gelijkheid zit: de kracht van samen. De kracht van ‘wij’.

Internationale Vrouwendag

Vandaag is een mooi moment om eens stil te staan bij je vrouw zijn. Op welke vrouwelijke eigenschap van jezelf ben jij trots? Wéés trots! En geef jezelf én de vrouwen om je heen een mooi compliment! Laten we er samen naartoe werken dat we dat elke dag mogen doen, elk moment, elke situatie. Samen groeien, samen bloeien! Laat vandaag opnieuw een startpunt zijn waarop we die populaire hashtags zoals ‘Women supporting women’, ‘Omarm je vrouw zijn’ en ‘Let’s unite’ daadwerkelijk in praktijk brengen. 

Liefs,
Froukje